perjantai 21. toukokuuta 2021

PikkuKarhun koulupalaveri

Meidän PikkuKarhu aloittaa syksyllä koulun pienryhmässä. Meillä oli tällä viikolla etäyhteyksillä siirtopalaveri, jossa oli mukana eskarin opettaja, ekan luokan pienryhmän opettaja, toiminta- ja puheterapeutti sekä minä äitinä.

Kävimme läpi PikkuKarhun lähtötilannetta ja tämän hetkistä elämää sekä tulevaisuutta. Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että Pikkukarhu on paljon kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Oppimisvalmiudet pojalla on hyvät. Hän on oppinut jo lukemaan, kirjoittamaan (ainakin tabletilla) ja laskemaan. Hahmottamisessa on sen verran haastetta, että pojan lukemaan ja kirjoittamaan oppimista ihmeteltiin. 

Toimintaterapia jatkuu viikottaisena. Palapelit ja pikkulegot olisivat myös tosi hyviä hienomotoriikaan ja hahmottamisen kehittymisessä, vaikkei Pikkukarhu niitä mielellään teekkään. Vastavuoroiset roolileikit ovat hyvää harjoitusta leikkitaitojen oppimiseen ja toisten lasten kanssa olemiseen. PikkuKarhulla on vielä aika paljon keskilinjan hahmottamisen kanssa haasteita, mutta toimintaterapialla tuetaan hahmottamisen kehittymistä. 

Puheterapia jatkuu 1-2 kertaa viikossa, jotta saadaan parhaat tulokset. Puheterapiaharjoituksia tulee tehdä paljon kotonakin. PikkuKarhun kanssa olisi hyvä pelata kesällä Alias-pelejä, jotta tulee sanojen selitystä ja sanavarastojen lisääntymistä sekä kielellistä hahmottamista.   

Tavoitteet kesälle ja tulevalle syksylle:
- kaveritaitojen  ja leikkivalmiuksien sekä niihin keskittymisen kehittäminen pitkäkestoisemmaksi (tämän hetkistä kestoa arvioidaan vielä eskarissa).
- L- ja muiden puuttuvien äänteiden harjoittelu
- kynäotteen harjoittelu kynätuen avulla

Menemme ensi viikolla tutustumaan kouluun ja opettajaan. Aika näyttää, miten kaikki järjestyy ja kehittyy syksyksi. Pikkukarhu lomailee hieman kesäkuussa ja heinäkuussa hän jää kokonaan pois päiväkodista. 
Olen kiitollinen hyvästä moniammatillisesta verkostosta, joka on saatu PikkuKarhun ympärille rakennettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...